Mażda mąka w drobnym rozdrobnieniu będzie podobna, i będzie to produkt wysoce przetworzony, jak już to wybieraj mąki z przedziału powyżej 1500, ale znowu to zależy też do czego to będziesz używać, mnie np naleśniki z 1500 nie wychodzą i się nie przejmuje i robię np miksa, ryżowa, owsiana i gryczana. No i co masz na myśli pod stwierdzeniem zdrowa?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] kurczak, jaja, inne mięska typu wołowina, rybcia morska, twaróg do snu, sporadycznie mleko (najlepiej na śniadanie) węglowodany złożone: ryż biały i brązowy, kasza gryczana, makaron pełnoziarnisty, płatki owsiane, chleb pełnoziarnisty, mąka pełnoziarnista (do naleśników itp. żeby dieta nudna nie była, choć możesz też po prostu mielić płatki [...]
CZYM JEST BŁONNIK I JEGO ROLA W ŻYWIENIU Błonnikiem (włóknikiem) pokarmowym (angielski fiber lub dietary fiber) nazywamy zespół substancji ścian komórkowych roślin nie trawionych i nie wchłanianych w przewodzie pokarmowym człowieka. Jest to mieszanina substancji o charakterze polisacharydowym (celuloza, hemicelulozy, pektyny, gumy, śluzy) i [...]
za dużo kcal, możesz zacząć od razu od 2500kcal (190g białka, 250g węgli i 80g tłuszczów) - po co ta mąka na śniadanie, daj płatki owsiane górskie - makaron daj pełnoziarnisty albo ryż brązowy, kaszę gryczaną - nie zapominaj o warzywach, twarożek jest pyszny z warzywami lub z lekką porcją węgli typu miód, suszone owoce
Podejrzewam ze o to chodzi. Niestety nie mam linku do oryginalnego postu i nie pamietam kto byl autorem (skopiowalem to sobie kiedys) wiec wklejam. Mam nadzieje ze to nie lamie regulaminu. Przy okazji moze ktos sie przyzna do napisania tego?: ------------------------------------- Do ważenia użyłem wagi kuchnnej elektronicznej z błędem do 1g oraz [...]
[...] wysokim Indeksie Glikemicznym – Ryż biały lub paraboliczny – aby szybko się wchłonęły w celu odbudowy glikogenu ( szybszej regeneracji organizmu ) ) III Posiłek kcal - 620 - makaron razowy lub spaghetti lub ryż brązowy , basmati – ok. 100gr - filet z kurczaka lub indyka – 150gr (pokrojony w kostkę) - fasola czerwona - 100gr - olej lniany – 10gr [...]
Możesz śmiało dodawać stopniowo kalorie jeżeli w jakiś sposób pomoże to w sytuacji problemów z refluksem żołądkowym. Jeżeli 3500 kalorii będzie stwarzało problemy trawienne, to ciężko może być o budowanie masy mięśniowej. Rozpiska Twojej diety (produkty w niej obecne) wyglądają dość dobrze. Warto jednak pamiętać o tym, że wafle ryżowe, mąka [...]
Z każdą mąką wyjdzie inny omlet ;-) Owsiana jest widocznie cięższa niż gryczana, masz do wyboru pełen wachlarz różnych mąk, możesz spróbować z pszenną razową, jaglaną, kokosową, kasztanową :-)
wiecie moze, jak pod katem IG prezentuja sie maka orzechowa i gryczana? znalazlam takie cudenka w sklepie ze zdrowym zarelkiem i zastanawiam sie, czy warto kupic, zeby dodawac lyzeczke np do jakiegos "low carb wypieku"...
Gluten to białko występujące w zbożach. Najczęściej uczulają takie gatunki jak pszenica, żyto, owies, jęczmień, rzadko gryka. Dozwolonymi produktami (wysokowęglowodanowymi) będą więc np. kukurydza i mączka kukurydziana, rośliny strączkowe, ryż i zazwyczaj kasza gryczana i mąka z niej. Następnym razem google Zmieniony przez - Charon w dniu [...]
nie dałbym rady tego zjeść, bez szans. Jak robię omleta to owsiane ~90g, mąka pszenna ~10g, 3 całe jajka, orzechy, rodzynki, cukier, wszystko smaruje nutellą/masą krówkową, albo dżemem. I jak kończe go jeść to wiem że jestem MEGA PEŁNY- nie wyobrażam sobie dodatkowo jeszcze 6 jajek do tego. Za duży by dla mnie był. Możesz te jajka ugotować, [...]
dobra zadam teraz dwa, może wyjątkowo głupie pytania, ale nigdy z produktem jakim jest mąka nie miałem zbytnio do czynienia w kuchni ;-) 1. to w takim razie czy z samej ryżowej by wyszło? widziałem, jak już wspomniałem, tylko przepisy mieszane jak ryżowa+kukurydziana , ryżowa+gryczana 2. czy "wypiek" z mąki gryczanej będzie w smaku podobny do [...]
Zamiast pieczywa możesz robić jakieś placki, omlety - łatwe i smaczne. Podglądaj w dziale Kuchnia, jak radzą sobie inni. Np. zajrzyj do bloga melo15 albo K_PS'a - robią różne fajne placuszki np. z serem czy gryczaną mąką. Nie ma z tym wiele roboty, robisz dzień wcześniej na kolację, a resztę np. na drugi dzień zabierasz w pudełku...
Mysle że 5 gramow wystarczy (ok. 1 lyzeczka), no chyba ze ktos kroi kromki wzdluz chleba Ponizej podaje przeliczniki znalezione na jakims portalu kulinarnym, wywalilem ze spisu proszki do pieczenia, maki itp Szklanka to naczynie o pojemnosci okolo 250 ml. Lyzka - plaska lyzka do zupy o pojemnosci okolo 15 ml. Lyzeczka - plaska lyzeczka do [...]